Πριν λίγους μήνες, μία μικρή ομάδα Καινουργιωτών που κατοικούμε μόνιμα στην Αττική τα τελευταία έτη, πήραμε την πρωτοβουλία να ιδρύσουμε ένα σύλλογο μη κερδοσκοπικού και μη κομματικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Σύλλογος Καινουργιωτών Αττικής “Ο Θέστιος”», διοργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία το 1ο αντάμωμα πριν 8 μήνες περίπου.

Η ανταπόκριση των «Αθηναίων» συγχωριανών μας ήταν πέρα από αναμενόμενη και αποτέλεσε το έναυσμα για την έναρξη των νομικών διαδικασιών με σκοπό τη σύσταση καταστατικού.

Βασικοί σκοποί του Συλλόγου είναι η προβολή του Καινουργίου και της ευρύτερης περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας, η κοινωνική προσφορά προς όφελος των συγχωριανών μας που κατοικούν είτε στο Καινούργιο, είτε στην Αττική, καθώς και η παροχή στήριξης και βοήθειας οποιασδήποτε μορφής, η σύσφιξη σχέσεων των Καινουργιωτών μονίμων κατοίκων Αττικής, η ενίσχυση φορέων και συλλόγων που εδρεύουν στο Καινούργιο και η έναρξη επαφών – συνομιλιών- κοινών δράσεων με αντίστοιχους συλλόγους όμορων χωριών.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει αποδυναμώσει τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους και πόσο μάλλον των χωριανών μας που ζουν στην Αττική. Μέσα από τον σύλλογο μπορούν να ενδυναμωθούν ξανά και να γίνουν ισχυρότερες σε κάθε επίπεδο πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό. Αυτό που χρειάζεται και που θα προσπαθήσουμε στο πλαίσιο μιας μεγάλης ομάδας είναι οι δράσεις του συλλόγου με στόχο των όσων προαναφέρθηκαν.

Πριν ακόμα τη σύσταση του καταστατικού πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία σε Νοσοκομείο της Αττικής με σκοπό την ενίσχυση των αποθεμάτων του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καινουργίου «Η Χρυσοχεριά», κατόπιν επικοινωνίας με στελέχη του Δ.Σ..

Ο Σύλλογoς θέλουμε να είναι πραγματικά μία ανοιχτή αγκαλιά για
ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ.


Published in the newspaper "η Aitoloakarnania »
4 Issue | October 2018Notification
iAitoloakarnania.gr
Our aim is to promote and highlight our historical heritage, our environmental wealth, and our cultural and cultural heritage. Our goal is to inform the visitors and make a real contribution so that the prefecture of Aitoloakarnania becomes a popular tourist destination.