Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία πήραν οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αιτωλικού, οι οποίες παρουσίασαν δρώμενο από την τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη σε ένα τόσο ενεργειακό μέρος του Μεσολογγίου.

In the ancient theater of Pleuron, the morning of Tuesday (8 / 5) the students of the Aitolikos Gymnasium που παρουσίασαν δρώμενο από την τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη με την υποστήριξη των καθηγητών τους.

Σε ένα ιστορικό και ενεργειακό μέρος οι μαθήτριες προσέφεραν ένα πρωτότυπο θέαμα, με μια ιδιαίτερη προσέγγιση των ρόλων, πάντα μέσα από τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο το έργο επικαιροποίησε τα διαχρονικά ζητήματα που έθιγε ο Ευριπίδης.

Συγκεκριμένα, είδαμε την Είσοδο των Γυναικών του Χορού με τις αρχαίες μάσκες να λένε το λυρικό τραγούδι για τη ματαιότητα του πολέμου και την ανεξερεύνητη βούληση των θεών. We heard Eleni complaining that she never went to Troy and that in her place the gods made an idol that Paris abducted by thinking that she was her. The Greeks, then, and the Trojans fought for ten years not for the real Helen, but for her idol.

Ακούσαμε και τη μικρή Μυρτώ να απαγγέλλει στίχους από την «Ελένη» του Σεφέρη:
"It's not true, it's not true," she shouted.
"I did not get in the blueboat boat.
I never stepped on the grown-up Troy. "

Congratulations to all the students, as did Professors Mary Liliou, Lambrini Drumouli, Ioanna Koutsopina.

Διαβάστε ακόμη…